Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής, στις 22/11/11, ο λαός του Δήμου πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Η Δημοτική αρχή υποχρεώθηκε κάτω από την ασφυκτική πίεση των δημοτών, που είχαν κατακλείσει το χώρο του Δημαρχείου, να ακολουθήσει το παράδειγμα των Δήμων της χώρας που αντιστέκονται περήφανα στο άδικο, παράνομο και μαύρο χαράτσι της ΔΕΗ. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.
Όλοι πρέπει να περιφρουρήσουμε αυτήν τη νίκη, εξασφαλίζοντας ότι θα εφαρμοστεί σωστά προς όφελος των δημοτών. Ακολουθούν οι οδηγίες για τους δημότες. 
 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)

  1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.2. 2. 2.  
  2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε:
    1. Άλλες συναλλαγές
    2. Πληρωμές ΔΕΚΟ 
    3. ΔΕΗ
  3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής. 
  4. Aφαιρούμε από το συνολικό ποσό μόνο αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ). 
  5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα. 
  6. Φωτοτυπούμε την απόδειξη, το λογαριασμό και την ταυτότητά μας και ερχόμαστε στο Δήμο με τις φωτοτυπίες και με τα πρωτότυπα. 
  7. Κατάθεση εξώδικου από το Δήμο που να αναφέρει ότι οι οφειλέτες κατέβαλαν το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωση ρεύματος, δημοτικά τέλη κ.λ.π. και όχι στο χαράτσι.
Επιπλέον:
Ø  Ειδοποιούμε  για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού.
Ø  Συστήνουμε ομάδα αποκατάστασης ηλεκτροδότησης.


Το τηλέφωνο επικοινωνίας της Επιτροπής είναι: 6948300917

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Δράσεις ενάντια στα χαράτσια

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
 
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
 
ΤΡΙΤΗ 22/11/2011, 8μμ, 
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
 
ΠΕΜΠΤΗ 24/11/2011, 11πμ,
ΣΤΗ ΔΕΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ανοιχτό κάλεσμα για συντονισμό και δράση ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ


Ανοιχτό κάλεσμα για συντονισμό και δράση
ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ

Στον καιρό του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου, των παλιών και νέων συμφωνιών για τη «σωτηρία» μας, των συνεχιζόμενων άδικων και βάρβαρων μέτρων, της τρόικας και της νέας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», το έργο που παίζεται καταντάει δράμα με θεατές όλους εμάς, απλούς εργαζόμενους (ακόμα …) που ζούμε (;) από το μισθό μας, συνταξιούχους, μικρούς ιδιοκτήτες καταστημάτων, άνεργους και νέους. Ένας πραγματικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη με μοναδικά θύματα την εργαζόμενη πλειοψηφία: μειώσεις μισθών και συντάξεων, μείωση των κοινωνικών δαπανών, αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Όμως, στον τόπο που μένουμε και τα υπόλοιπα προβλήματα, που βιώνουμε καθημερινά είναι τεράστια: χωματερή, εργοστάσια καύσης, εγκατάλειψη των δημόσιων υποδομών (δρόμοι, πλατείες, κλπ), μείωση των μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία), σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς βιβλία και πετρέλαιο για τον χειμώνα, αθλητισμός επί πληρωμή και μαρασμός των αθλητικών συλλόγων.

Ένα ακόμη κρίσιμο επεισόδιο αυτού του πολέμου είναι το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ που προσπαθούν να επιβάλλουν με εκβιαστικό τρόπο υπό την απειλή της διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν το πληρώσουν. Είναι όχι μόνο αντισυνταγματικό να μετατρέπεται ο λογαριασμός ρεύματος σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αλλά και απαράδεκτο να στερείται κάποιος ένα απολύτως αναγκαίο κοινωνικό αγαθό.

Αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να αντισταθούμε!

Για όσους δεν έχουν ή αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι, την Παρασκευή 18/11/2011, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοέμβρη), συζητάμε και αποφασίζουμε:
Τρόπους μη πληρωμής
Οργάνωση βοήθειας σε όσους κινδυνεύουν να τους κόψουν το ρεύμα
Επανασύνδεση κομμένου ρεύματος
Διαμαρτυρία και αποκλεισμό της ΔΕΗ
Συντονισμό με άλλες γειτονιές / συλλογικότητες
Προτάσεις για άλλες δράσεις


·        ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
·        Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
·        Επιτροπής Αγώνα Φυλής για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής
·        Σκακιστική Πολιτιστική Κίνηση Φυλής

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής και των γύρω Δήμων, να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 11/11/2011 και ώρα 13:00 στα γραφεία του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής στη συμβολή των οδών Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90 στην Αθήνα (περιοχή Ελληνορώσων) για 

Να διαμαρτυρηθούμε προκειμένου να αποτρέψουμε:

1. Την κατασκευή κυττάρου-λάκου κατάχωσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στην χωματερή Άνω Λιοσίων - Φυλής,
2. Την μεταφορά και απόρριψη της λυματολάσπης από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Πόρου στη χωματερή Άνω Λιοσίων - Φυλής και

Να απαιτήσουμε

Να κλείσει άμεσα, οριστικά και αμετάκλητα η χωματερή Άνω Λιοσίων - Φυλής.



Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας


   ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΗΣ για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής
epitropi-fylis.blogspot.com, epitropi.fylis@gmail.com
ΕΛΜΕ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής


Κάλεσμα αγώνα
για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής

Δ. Μπουραΐμης (Δήμαρχος Φυλής): «Απαιτούμε την άμεση εκτέλεση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού και τη συμμετοχή του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της αναδόχου εταιρείας» (Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου, 31/3/2011).

Η. Λιακόπουλος (Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής): «Θα εφαρμοστεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός» (Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, 2/6/2011).

Π. Κουκουλόπουλος (Υφυπουργός Εσωτερικών): «Η διαχείριση των απορριμμάτων θα δοθεί σε ιδιώτες και η χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής δεν θα κλείσει εφ’όρου ζωής». (MEGA, 14/10/2011).

Ξεκάθαροι έως και κυνικοί όπως φαίνεται είναι οι αρμόδιοι εκ μέρους της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας και της κυβέρνησης για το ζήτημα της διαχείρισης των  απορριμμάτων.
Η Κυβέρνηση ήδη προχωράει στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού επιταχύνοντας τις διαδικασίες έτσι ώστε τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2014, που για την περιοχή μας προβλέπει: α) Τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων – Φυλής τουλάχιστον μέχρι το 2040, β) Τη δημιουργία δύο νέων εργοστασίων καύσης. Επί  πλέον σχεδιάζει άμεσα τη δημοπράτηση δύο νέων εγκληματικών έργων. 1) Τη δημιουργία νέου κυττάρου στη Φυλή για την απόθεση στάχτης από καύση νοσοκομειακών αποβλήτων και β) Την μεταφορά λυματολάσπης από τον Δήμο Πόρου.
Δεν τους αρκεί που η ζωή μας έχει γίνει ήδη κόλαση από τη γενικότερη επίθεση που δεχόμαστε λόγω της δικής τους οικονομικής κρίσης. Οι κάτοικοι της περιοχής μας εκτός της φτώχειας , της ανεργίας, της μείωσης μισθών και συντάξεων, της πλήρους υποβάθμισης της παιδείας και κάθε είδους κοινωνικής παροχής, εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, που θα υποστούμε από την ολοκληρωτική επίθεση της σύγχρονης βαρβαρότητας, θα πρέπει επιπλέον να υποστούμε τις ασθένειες, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τον θάνατο. Μας θέλουν ξεπουλημένους και υποταγμένους. Αν αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουν, ΔΝΤ, ΕΕ, κυβέρνηση, δημοτικές αρχές και κεφάλαιο, εμείς τι απαντάμε; Θα τους αφήσουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση;
Είναι υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στα παιδιά μας να αντισταθούμε, να εξεγερθούμε και να νικήσουμε.
Άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής!
Κανένα εργοστάσιο καύσης στη περιοχή μας!
Κανένας ιδιώτης στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ανατροπή του περιφερειακού σχεδιασμού!
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
την Κυριακή 13/11/2011, 11:00,
Πλατεία Ηρώων Άνω Λιοσίων

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αναβολή παράστασης διαμαρτυρίας

Η παράσταση διαμαρτυρίας που επρόκειτο να γίνει την Παρασκευή 4/11 ακυρώνεται λόγω αναβολής της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΚΝΑ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΣΔΚΝΑ

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής και των γύρω Δήμων, να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή 4/11/2011 και ώρα 13:00 στα γραφεία του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής στη συμβολή των οδών Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90 στην Αθήνα (περιοχή Ελληνορώσων) για 

Να διαμαρτυρηθούμε προκειμένου να αποτρέψουμε:

1. Την κατασκευή κυττάρου-λάκου κατάχωσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στην χωματερή Άνω Λιοσίων - Φυλής,
2. Την μεταφορά και απόρριψη της λυματολάσπης από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Πόρου στη χωματερή Άνω Λιοσίων - Φυλής και

Να απαιτήσουμε

Να κλείσει άμεσα, οριστικά και αμετάκλητα η χωματερή Άνω Λιοσίων - Φυλής.