Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Καταγγελία

«κ. Διοικητά, μπορείτε να τους συλλάβετε σας παρακαλώ πολύ;
Η τους συλλαμβάνετε ή εγώ δεν προχωράω…
Θα τα πούμε εμείς άλλη ώρα.
Λοιπόν κ. Διοικητά έτσι για να δούμε πραγματικά εάν υπάρχει κράτος ή δεν υπάρχει».

Όχι, δεν τα εκστόμισε διορισμένος δήμαρχος την περίοδο της επταετίας αλλά ο Δήμαρχος Φυλής, Δημήτρης Μπουραΐμης, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου 2012 στην πλατεία Άνω Λιοσίων.
 
Ο Δήμαρχος
  • που αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους του Δήμου,
  • της χωματερής και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων,
  • της διάλυσης των υποδομών του Δήμου,
  • που δεν ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε Περιφέρεια και Κυβέρνηση,
  • της παρεμπόδισης διάθεσης δημοτικών κτηρίων σε όσους αντιστέκονται,
  • της απαγόρευσης να μιλήσουν οι εκπρόσωποι των καθηγητών και δασκάλων σε δημοτικό συμβούλιο για τα εκπαιδευτικά θέματα,
τόλμησε να δώσει διαταγή από μικροφώνου στην κεντρική ομιλία του στις αστυνομικές δυνάμεις να συλλάβουν όλους εμάς επειδή διαδηλώναμε την αντίθεσή μας στην καταστροφή που φέρνουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, ενάντια στη νέα τυραννία και την Ιερή της Συμμαχία του 21ου αιώνα. Την ίδια ώρα, στο Ζεφύρι, έγινε προσπάθεια να συλληφθούν συναγωνιστές που «τόλμησαν» να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο συνεχιζόμενο έγκλημα που γίνεται στον τόπο μας με τα μνημόνια και τη χωματερή. Όμως, μετά από την κατακραυγή του κόσμου και την αλληλέγγυα στάση του, αποτράπηκε η σύλληψή τους.

Καταγγέλλουμε την στάση του Δήμαρχου και των αστυνομικών δυνάμεων. Η στοχοποίηση αγωνιστών που επιχειρείται από μεριάς τους στην περιοχή μας δεν θα περάσει. Η τρομοκρατία και οι απαγορεύσεις θα μείνουν στα χαρτιά.


Δηλώνουμε ότι ραγιάδες του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για Αξιοπρέπεια, για Δημοκρατία και Ελευθερία. Για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. 

Καλούμε όλους τους κατοίκους να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα. Να μην τους φοβηθούμε. Όλοι μαζί να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Να αντισταθούμε στην τρομοκρατία και τις απαγορεύσεις του Δημάρχου Μπουραΐμη.

Γιατί η μέρα που ξημερώνει μπορεί και πρέπει να είναι δικιά μας!

26.3.2012
Αντι-μνημονιακή Κίνηση Κατοίκων, Εργαζομένων και Φορέων Φυλής
Επιτροπή Αγώνα Φυλής για το κλείσιμο της χωματερής
  ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου – Φυλής
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση...


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ



Κάτοικοι, εργαζόμενοι και φορείς στην περιοχή μας που έχουμε συναντηθεί, συμμετάσχει, συνεργαστεί σε εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις, αγώνες που αναπτύχθηκαν παλιότερα αλλά και πρόσφατα στη νέα φάση που περνάει η ελληνική κοινωνία, νιώσαμε την ανάγκη να αναβαθμίσουμε τη δραστηριότητά μας.
Η ελληνική κοινωνία με την πολιτική των Μνημονίων που διατάζει η Τρόικα (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, αλλάζει συνθλίβοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού, οδηγώντας τεράστιες μάζες του πληθυσμού στην εξαθλίωση.
Κι εμείς, ο καθένας στο χώρο δραστηριότητάς του αλλά και όλοι μαζί, έχουμε προσπαθήσει να διαμαρτυρηθούμε, να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε με κοινές εκδηλώσεις για το οριστικό κλείσιμο της Χωματερής, για το Χρέος, για τα Χαράτσια δημιουργώντας επιτροπές, στηρίζοντας τις Γενικές Πανελλαδικές Απεργίες, συμμετέχοντας στο κίνημα των πλατειών που έδωσε ένα νέο αέρα στο λαϊκό κίνημα.
Ένα από τα σημαντικά στοιχεία όλων των πρόσφατων αγώνων είναι η ενότητα του λαού για να μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Άλλωστε ένα σημαντικό στοιχείο του μεγαλειώδους αγώνα που έδωσε η τοπική κοινωνία για το κλείσιμο της Χωματερής, ένα τοπικό πρόβλημα με ευρύτερη όμως διάσταση, ήταν αυτό, η ενότητα του λαού.
Διατηρώντας ο καθένας και η κάθε συλλογικότητα τις ιδιαίτερες απόψεις μας, οργανώνουμε την αντίστασή μας ενάντια στη μνημονιακή πολιτική.
Η προώθηση των μνημονιακών μέτρων ξεκινώντας από την κυβέρνηση διαχέεται σε όλους τους θεσμούς της κοινωνίας και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συγκροτούμε ένα κέντρο συνεργασίας και αλληλεγγύης προσπαθώντας να συνδυάσουμε το τοπικό με το συνολικό. Καλούμε οποιονδήποτε κάτοικο, εργαζόμενο και φορέα που νιώθει την ίδια ανάγκη ανάπτυξης αγώνα για να ανατραπεί το μνημόνιο και οι πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης, να συνδράμει σ’ αυτή την προσπάθεια.

ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ,
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Αντι-μνημονιακή Κίνηση  κατοίκων, εργαζομένων και φορέων Φυλής

Οργανώνουμε τη δράση μας κάθε Δευτέρα, 7-9 μμ,
Φιλικής Εταιρείας 75, Πλατεία Ηρώων, Ζεφύρι

antimnimonio-fyli.blogspot.com, antimnimonio.fyli@gmail.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση...

Την Τετάρτη 22/2/2012, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φυλής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συλλογικοτήτων, κατοίκων και εργαζομένων με θέμα την οργάνωση της αντίστασής μας ενάντια στις πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης. Αποφασίστηκε ο συντονισμός των δράσεών μας κάτω από τον τίτλο "Αντι-μνημονιακή κίνηση κατοίκων και εργαζομένων Φυλής". Η κίνηση θα στεγάζεται στην οδό Φιλικής Εταιρείας 75, Πλατεία Ηρώων, Ζεφύρι και θα μαζευόμαστε κάθε Δευτέρα στις 7μμ. Καλούμε όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους του δήμου μας να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αντίστασης αλλά και της αλληλεγγύης, ανατρέποντας το μνημόνιο και τις πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης.