Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση

Επιδόθηκαν την Τετάρτη  24/4 στο Δήμο Φυλής οι πρώτες 1261 υπογραφές ενάντια στην κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας στο ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων. Καλούμε τον λαό της Φυλής να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση έτσι ώστε να επιβάλουμε με την παρουσία μας την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αρνητική απόφαση και να κλείσει άμεσα το ζήτημα. Δεν υποχωρούμε εάν δεν δικαιωθούμε! Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.


Φυλή 24-4-2013

Προς : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Φυλής


Θέμα : Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας

Εμείς που υπογράψαμε το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα Φυλής απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε συζήτηση, να απορριφθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και να μην επιτραπεί σε καμιά περίπτωση η αδειοδότηση της μονάδας καύσης βιομάζας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων, μόλις «0» μέτρα από την περιοχή της Ζωφριάς και του Τσουκλιδίου.
  • Δεν θέλουμε ακόμα μία ρυπογόνο βιομηχανία (αυξημένους αέριους ρύπους, επικίνδυνο ίζημα, ρύπανση υπόγειων υδάτων κλπ) στην ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή της Φυλής στην οποία η υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα (Χωματερή Άνω Λιοσίων – Φυλής, Eργοστάσια Mηχανικής Aνακύκλωσης και Kομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Ι και ΙΙ, Εργοστάσιο Καύσης Νοσοκομειακών και Ιατρικών Αποβλήτων, δύο εργοστάσια καύσης του βιοαερίου των απορριμμάτων, Εργοστάσιο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΜΔΑΥ), εγκαταστάσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), τα δύο νέα σχεδιαζόμενα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων, κολώνες υπερυψηλής τάσης, αμαξοστάσιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, στρατόπεδα, κλπ).
  • Δεν θα αφήσουμε να ανοίξει από την πίσω πόρτα η καύση των σκουπιδιών ή της λυματολάσπης (άλλες μορφές βιομάζας), όταν οι τεράστιες καλλιέργειες για την καύσιμη ύλη αποδειχθούν παραμύθι καθώς όλες οι προτάσεις για την κατασκευή των εργοστασίων τα τοποθετούν δίπλα σε χωματερές σκουπιδιών και όχι δίπλα στις περιοχές που θα φυτεύεται η καύσιμη ύλη. 
  • Η ενέργεια και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικά αγαθά και δεν θέλουμε να γίνουν πεδίο για κέρδος από τους ιδιώτες. 
  • Δεν θα επιτρέψουμε μαζί με την υποβάθμιση της εργασίας και του επιπέδου ζωής μας να καταστραφεί και η υγεία και το περιβάλλον σε όφελος ιδιωτικών συμφερόντων που κρύβονται από πίσω.
Δεν συμφωνούμε στην κατασκευή ενός έργου από το οποίο ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ αλλά αντίθετα θα χάσει από την ποιότητα ζωής του.

Απαιτούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής, άμεσα, να πάρει κατηγορηματική αρνητική απόφαση και να κλείσει το ζήτημα.

Σας παραδίνουμε τις υπογραφές 1261 συμπολιτών μας και απαιτούμε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 6 της απόφασης 16852/6-4-2011 του Υπουργού Εσωτερικών : «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ` αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη».

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση

Η συντονιστική ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Φυλής θα συνεδριάσει την Δευτέρα 22/4/2013 στις 20:00 στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεννηματά ΙΙ. Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όποιον και όποια θέλει να συμβάλλει στον αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση

Η συντονιστική ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Φυλής θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη 17/4/2013 στις 8:00 μμ, στην αίθουσα της Σκακιστικής Πολιτιστικής Κίνησης Φυλής (Κοίμησης Θεοτόκου & Ίωνα Δραγούμη, πίσω από τον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου, στη Χασιά).

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση

Η συντονιστική ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Φυλής θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10/4/2013 στις 20:00 στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεννηματά ΙΙ. Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όποιον και όποια θέλει να συμβάλλει στον αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η σύσκεψη ενημέρωσης και σχεδιασμού δράσης που είχε οργανώσει η Επιτροπή Αγώνα Φυλής. Μετά την ενημερωτική εισήγηση και τις διευκρινιστικές ερωτήσεις ακολούθησε πλούσιος διάλογος. Εκτός των κατοίκων της περιοχής μας συμμετείχαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άγγελος Χάγιος, Νίκος Γαλανός και Χρήστος Καπάταης. Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

  1. Μαζικό μάζεμα υπογραφών ενάντια στο εργοστάσιο καύσης βιομάζας. Καλούμε όλο τον λαό της Φυλής να βοηθήσει σε αυτή την δράση έτσι ώστε να μαζευτούν χιλιάδες υπογραφές και να παραδοθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Περιφέρεια. Κατεβάστε το κείμενο εδώ, τυπώστε το, μαζέψτε υπογραφές και επικοινωνήστε με την επιτροπή για να το παραδώσετε.
  2. Πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή 14/4.
  3. Συμβολικές καταλήψεις της χωματερής σε χρόνο που θα αποφασισθεί από την συντονιστική ομάδα.
Στο τέλος της σύσκεψης η Συντονιστική Ομάδα πλαισιώθηκε από νέους αγωνιστές.

Η συντονιστική ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Φυλής θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα 1/4/2013 στις 20:00 στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γεννηματά ΙΙ, για τον συντονισμό των δράσεων που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη. Η συνεδρίαση είναι ανοιχτή για όποιον και όποια θέλει να συμβάλλει στον αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής.

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Μαρκόπουλου

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ και .. "ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η ανακοίνωση της εταιρίας ότι "αναβάλλει την επένδυσή της" αποτελεί, βεβαίως, μια πρώτη νίκη όλων στην προσπάθειά μας για την αποτροπή κατασκευής 6 εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη μέθοδο καύσης βιομάζας στο Μαρκόπουλο.

Συνεχίζουμε μέχρι την οριστική αρνητική απόφαση από το Δήμο και την περιφέρεια ώστε να μην επανέλθει το έργο ούτε στο μέλλον.
Κατά τη σύγκλιση της επιτροπής διαβούλευσης στο Δήμο Μαρκοπούλου την Παρασκευή 29/3, στο ξεκίνημα ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μεθενίτης ανακοίνωσε ότι μόλις πριν (!) την συνάντηση ενημερώθηκε από τους δύο εκπροσώπους (της εταιρείας) που παρεβρίσκονταν, ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναβάλλει την επένδυσή της για αργότερα!!!

Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή πρώτη ΝΙΚΗ των συμπολιτών στο Δήμο μας την οποία πετύχαμε με τις αντιδράσεις όλων.
Η εταιρεία που δήλωνε μόλις χτες ότι «οι αντιδράσεις είναι μειοψηφικές» οδηγήθηκε σε άτακτη υποχώρηση και ανακοίνωσε την αναβολή των σχεδίων της.

Η Επιτροπής Αγώνα καλεί ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ... :

  • Με αυτή την ανακοίνωση η εταιρεία και όσοι τη συνδράμουν προσπαθούν να αποφύγουν την κατηγορηματική "αρνητική τοποθέτηση" του Δήμου και της περιφέρειας κάτω από το βάροος των αντιδράσεων των πολιτών.
  • Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η ανακοίνωση να αποδειχτεί ο "ελιγμός" ώστε να επανέλθει το έργο «βελτιωμένο» σε όποια άλλη μορφή, στο μέλλον.
  • Πρέπει ΤΩΡΑ να κλείσει οριστικά το ζήτημα (άλλωστε υπάρχει επίσημα κατατεθειμένη η πρόταση και δεν εξαφανίζεται με μια ανακοίνωση) με σαφή αρνητική απόφαση από το Δήμο (άλλωστε μέχρι τώρα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ) και στη συνέχεια από την Περιφέρεια.
  • Ο Δήμος οφείλει να φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 5/4, όπως είχε προγραμματίσει και να πάρει σαφή αρνητική θέση.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν την ενημέρωση του κόσμου και τη συλλογή υπογραφών και να έχουν μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 5/4 ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το θέμα θα συζητηθεί και θα παρθεί οριστική ΑΡΝΗΤΙΚΗ απόφαση.