Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα αγώνα για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής


Δ. Μπουραΐμης (Δήμαρχος Φυλής): «Απαιτούμε την άμεση εκτέλεση των έργων του Περιφε-ρειακού Σχεδιασμού και τη συμμετοχή του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της αναδόχου εταιρείας» (Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου, 31/3/2011).

Η. Λιακόπουλος (Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής): «Θα εφαρμοστεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός» (Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, 2/6/2011).

Π. Κουκουλόπουλος (Υφυπουργός Εσωτερικών): «Η διαχείριση των απορριμμάτων θα δοθεί σε ιδιώτες και η χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής δεν θα κλείσει εφ’όρου ζωής». (MEGA, 14/10/2011).

Ξεκάθαροι έως και κυνικοί όπως φαίνεται είναι οι αρμόδιοι εκ μέρους της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας και της κυβέρνησης για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Επί πλέον η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική επιταχύνοντας τις διαδικασίες έτσι ώστε τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2014. Η επιλογή τεχνολογιών καύσης και η παραχώρηση της διαχείρισης σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα θα επιβαρύνουν το ήδη υποβαθμισμένο περιβάλλον και θα οδηγήσουν σε αύξηση των δημοτικών τελών.

Ειδικότερα για την περιοχή μας θα συνεχιστεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι το 2040 τουλάχιστον. Επιπλέον η δημιουργία δύο εργοστασίων καύσης, σε συνδυασμό με τις ήδη ρυπογόνες δραστηριότητες που υπάρχουν θα δημιουργήσουν συνθήκες κόλασης για τις ζωές των κατοίκων αφού θα αυξηθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι ασθένειες που προέρχονται από αυτή. Η τριτοκοσμική κατάσταση που μας ετοιμάζουν πρέπει να λάβει τέλος, εδώ και τώρα.

Κυβέρνηση, δημοτική αρχή και μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα μας θέλουν υποταγμένους και ξεπουλημένους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Πρέπει να αντισταθούμε και να νικήσουμε! Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στα παιδιά μας, να ζούμε με αξιοπρέπεια και με υγεία σ’ένα καθαρό περιβάλλον.
Άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής!
Κανένα εργοστάσιο καύσης στη περιοχή μας!
Κανένας ιδιώτης στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ανατροπή του περιφερειακού σχεδιασμού!
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

την Κυριακή 13/11/2011, 11:00,

Πλατεία Ηρώων Άνω Λιοσίων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου