Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Συνέντευξη Τύπου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμάτων και τα εργοστάσια καύσης που προβλέπονται σε αυτόν προχωράνε ενταγμένα πλέον στο Μνημόνιο 2 και με άμεση παρακολούθηση και πίεση γερμανικών οικονομικών συμφερόντων.

Επιπρόσθετα, νέες ρυπογόνες δραστηριότητες θέλουν να αναπτυχθούν στην περιοχή μας επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων. Μία από αυτές είναι η «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιομάζα, ισχύος ≤ 1ΜWe» της εταιρείας «Γαιοδυναμική Άρτεμις Εννέα ΕΠΕ». Η θέση που έχει επιλεχθεί είναι στο ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων, η οποία γειτνιάζει με κατοικίες (περιοχές Ζωφριά, Τσουκλίδι, Γεννηματάς ΙΙ) σε αντίθεση με την ψευδή δήλωση που περιέχεται στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε δανειοδότηση του έργου. Καταγγέλλουμε την Περιφέρεια και τον κ. Σγουρό για την ενέργειά τους αυτή και καταθέτουμε αίτηση ακύρωσης του έργου.

Παράλληλα προχωράμε σε συνέντευξη τύπου, την Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2012, στις 18:30, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, Λεωφόρο Φυλής 169. Καλούμε όλο τον τοπικό και αθηναϊκό τύπο να πάρει μέρος. Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν στοιχεία της μελέτης και επίσης περιβαλλοντικές μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Στοχεύουμε στον ξεσηκωμό του λαού του Δήμου Φυλής και των όμορων Δήμων για να μην περάσει το νέο έγκλημα που σχεδιάζουν.

Οι φορείς που κατέθεσαν την ένσταση:

                Επιτροπή Αγώνα Φυλής
                Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Γεννηματά ΙΙ» Δήμου Φυλής
                Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
                Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
                Σκακιστική Πολιτιστική Κίνηση Φυλής

Για επικοινωνία:

Γιάννης Τσουκαράκης, 6972230047
Χαρίλαος Μαρμάρου, 6975814406

Φυλή, 1/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου