Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σύσκεψη συντονισμού




Κάλεσμα σε κοινή σύσκεψη σωματείων εργαζομένων, πολιτιστικών, εξωραϊστικών και αθλητικών συλλόγων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, μαζικών φορέων, κατοίκων.

Κυριακή 31/3/2013, στις 6 μμ στο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, Λ. Φυλής 165


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου 2013, ύστερα από εισήγηση του Δήμαρχου Φυλής κ. Μπουραΐμη, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους των παρατάξεων των κ. Παππού και Σάββα), να «διεκδικήσει» ο Δήμος Φυλής την διαχείριση της χωματερής μέχρι 31/10/2014 που λήγει η σύμβαση των αντισταθμιστικών χρηματικών οφελών προκειμένου να «ελέγξει» εάν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και όχι μέχρι 29/9/2013 που λήγει η άδεια λειτουργίας της. Επιπλέον ψήφισαν για «αγωνιστικές» κινητοποιήσεις με ημερίδες στα πλαίσια της «νομιμότητας». 

Είναι φανερό ότι μας εμπαίζουν! 

Ρωτάμε: κ. Μπουραΐμη, κ. Παππού και κ. Σάββα, που το ψηφίσατε, το πρόβλημα είναι να διοικήσετε και να διαχειριστείτε τους εισερχόμενους 3.500 τόνους σκουπιδιών ημερησίως στην Χωματερή της Φυλής που προβλέπεται με βάση την εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αντί για τους 7.000 – 10.000 τόνους ημερησίως που έρχονται σήμερα παράνομα και να διεκδικείτε τα «τριάκοντα αργύρια» μέχρι τις 31/10/2014; Εδώ έχει σαπίσει ο τόπος, έχουμε καθημερινά κρούσματα νεοπλασματικών ασθενειών σε ηλικίες 15-20 ετών όπως είπε ο περιφερειακός σύμβουλος του κ. Σγουρού, κ. Λιόσης Άγγελος (10 κρούσματα σε ένα μόνον σχολείο την στιγμή που παγκοσμίως είναι σε ποσοστό 1 κρούσμα στο δισεκατομμύριο). Δηλαδή μας ζητάτε να διαχειριστούμε το έγκλημα και όχι να το σταματήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ! 

Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς τη διαδικασία δημοπράτησης των 4 εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και τη δημιουργία πάνω από δέκα μονάδων καύσης βιομάζας εντός κατοικημένων περιοχών, διάσπαρτες στην Αττική (Φυλή, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Παλλήνη, Κηφισιά). Δηλαδή σε περιοχές που θα γίνει η εγκατάσταση των εργοστασίων ή που γεωγραφικά βρίσκονται πολύ κοντά σ΄αυτές. Προφανώς όχι για να καίνε μίσχανθους και ευκάλυπτους αλλά τα παράγωγα των εργοστα-σίων (RDF, SRF, κλπ). Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση εξυπηρετώντας τις ορέξεις των ιδιωτών εργολάβων προχωράνε σε «ανάπτυξη» του τόπου μας καταστρέφοντας τις ζωές μας και το περιβάλλον! 

Δεν πάει άλλο! Πρέπει να μας βρουν απέναντί τους και να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις που θα βάλουν φραγμό στις αντιλαϊκές και αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές τους. 

Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής σας καλεί σε σύσκεψη για ενημέρωση και σχεδιασμό δράσεων που πρέπει να αναπτυχθούν σε συντονισμό με κατοίκους και των άλλων στοχευμένων περιοχών στην Αττική, προκειμένου να σταματήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το έγκλημα που συνετελείται στον τόπο μας αλλά και τις νέες καταστροφικές πολιτικές που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου