Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία

Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής καταγγέλλει ότι, ενώ κατά την συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΕΔΑ στις 26-9-2013, αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Κεντρική Διοίκηση να συμμετέχουν οι Δήμοι στον ανταγωνιστικό διάλογο για την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων, στις 31/10/2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του και σημερινού Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Νικόλαου Σαράντη, ΠΑΡΑΝΟΜΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν να έρχονται στη χωματερή της Φυλής ημερησίως οι 90 τόνοι σύμμεικτων απορριμμάτων από τους Δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδος «για 30 ημέρες και μέχρις ότου συμπληρωθούν οι τόνοι που αναφέρονται στην 17206/1873/13-3-2013 ΚΥΑ Υπουργών Εσωτερικών και Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος». 

Δηλαδή ενώ στην ουσία διαμαρτύρονται γιατί δεν συμμετέχουν και οι Δήμοι στο μοίρασμα της πίτας των πάνω από 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τα κέρδη που πρόκειται να μοιραστούν ανάμεσα σε ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, από την κατασκευή των τεσσάρων νέων εργοστασίων διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων (δύο στη Φυλή, ένα στην Κερατέα και ένα στο Γραμματικό), την ίδια στιγμή χωρίς να έχουν την θεσμική αρμοδιότητα αποφασίζουν για την επιδείνωση της υγείας των κατοίκων και την καταστροφή του περιβάλλοντος στο Δήμο Φυλής! 

Έτσι κι αλλιώς, όπως ήδη έχουμε καταγγείλει με το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα στις 26/3/2013, η ίδια η Κυβέρνηση με βάση την υπ’ αριθμ. ΥΠΑΝ-1374/13.3.2013 απόφαση για την μεταφορά σκουπιδιών από την Πελοπόννησο παρανομεί, αφού έρχονται ήδη 10.000 τόνοι ημερησίως σύμμεικτων σκουπιδιών στη Φυλή, καταστρατηγώντας τον ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός για την Αττική ) ο οποίος προβλέπει να έρχονται 3.500 τόνοι ημερησίως μόνο από την Αττική.

Ιδιαίτερα μάλιστα οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων Αττικής που πλήττονται άμεσα από την ύπαρξη της χωματερής, όπως των Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αχαρνών, Πετρούπολης, Ασπροπύργου, Περιστερίου, Νέας Ιωνίας, συναινούν και συνυπογράφουν και τα δύο παραπάνω αιτήματα. Ενώ όλα αυτά τα 53 χρόνια ύπαρξης της χωματερής, μπορούσαν να πάρουν την πρωτοβουλία και να κάνουν τουλάχιστον στους Δήμους τους την ενδεδειγμένη και φιλική μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, όπως ανακύκλωση – διαλογή στη πηγή – κομποστοποίηση, κ.λ.π βολεύονται με την χωματερή της Φυλής. Επιλέγουν την καταστροφή της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, και την οικονομική επιβάρυνση των Δήμων τους, υπακούοντας στις πολιτικές επιλογές της εκάστοτε Κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των ιδιωτών εργολάβων.

Καταγγέλλουμε επίσης τον Δήμαρχο Φυλής κ. Μπουραΐμη ο οποίος αντί να καταψηφίσει τη συνέχιση της μεταφοράς των σκουπιδιών στη Φυλή από την Πελοπόννησο, απείχε από την ψηφοφορία στο Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Α της 31/10/2013, ενώ συμμετείχε στη συζήτηση!

Η αποχή κ. Μπουραΐμη όταν παίρνονται τέτοιες σοβαρές αποφάσεις για την περιοχή σας είναι πολιτική στάση η οποία συναινεί στην υλοποίηση κυβερνητικών πολιτικών επιλογών που στρέφονται ενάντια στην υγεία των κατοίκων και την περιβαλλοντική καταστροφή του Δήμου μας.

Είναι φανερό ότι ενώ στα μικρόφωνα λέτε ότι αγωνίζεστε και εσείς για το κλείσιμο της χωματερής και την αποκατάσταση της περιοχής την ώρα που ψηφίζεται επίσημα να συνεχισθεί το έγκλημα, ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ούτε την τυπική αρνητική ψήφο σας να δώσετε! Αλλά βέβαια πώς να το κάνετε αφού και εσείς με την περιβόητη πια επιστολής σας, στις 30-3-2011 ζητούσατε από τον τότε Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου την «άμεση εκτέλεση όλων των έργων που προβλέπονται για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού» και «να έχει ο Δήμος Φυλής εταιρική συμμετοχή και εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της αναδόχου εταιρείας, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας».

Δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της υγείας μας και την προστασία του περιβάλλοντος στις πληττόμενες από την χωματερή περιοχές μας, έως ότου δικαιωθούμε και σταματήσει το έγκλημα στο οποίο είστε όλοι εσείς συνεργοί μαζί με την κυβέρνηση, και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών από την Πελοπόννησο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως θέμα σε τακτική ημερήσια διάταξη.

Τέλος, επειδή οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές πλησιάζουν, όταν θα βγαίνετε στα μπαλκόνια και στις πλατείες και θα διεκδικείτε την ψήφο μας, σας υποσχόμαστε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ τον βίο και την πολιτείας σας κατά την περίοδο που είτε βάζατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας στην καταστροφή της ζωής μας και του περιβάλλοντος, είτε απείχατε από κρίσιμες ψηφοφορίες σε διάφορα θεσμικά όργανα ως Δήμαρχοι, ως Δημοτικοί, ως Περιφερειακοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι. Γιατί είναι σίγουρο ότι σ’ όλη αυτή την χρονική περίοδο των 53 χρόνων, πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την χωματερή, είτε για να αναρριχηθούν σε θέσεις εξουσίας είτε για να καρπωθούν οικονομικά οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου