Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση για τη συνέλευση της 18/5


Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ανοιχτή συνέλευση επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών της Αττικής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αυτή τη φορά, με πρόσκληση της “Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων”. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φυλής. Στη συζήτηση που έγινε διαπιστώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική ως προς τις προτεραιότητες του αγώνα και τους στόχους του. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα που συζητάμε αφορά το σύνολο των κατοίκων της Αττικής και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε και ανάλογα να προσανατολιστεί και το κίνημα που προσπαθούμε να διαμορφώσουμε, δηλαδή ενιαία στρατηγική και τακτική. Ο αγώνας χρειάζεται να συντονιστεί σε παννατικό επίπεδο με χαρακτηριστικά τα οποία θα εξασφαλίζουν τη συνοχή του και την ενιαία δράση του και θα απαντά στα καθολικά συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Επίκεντρο της χρόνιας εφαρμοζόμενης πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική είναι η περιοχή των Άνω Λιοσίων. Σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ρυπογόνες δραστηριότητες στο Θράσιο Πεδίο η ζωή έχει υποβαθμιστεί όσο πουθενά αλλού. Κατανοούμε το πρόβλημα ως κατ’εξοχήν πολιτικό με σαφή κοινωνική ταξική διάσταση. Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός της Αττικής για την διαχείριση των απορριμμάτων συνεχίζει να ρίχνει το κέντρο βάρους του στην περιοχή μας. Σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξαγγελίες για εισαγωγή της καύσης και ουσιαστικά την επιτάχυνση της υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού η περιοχής μας θα συνεχίσει να είναι το κέντρο διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής. Η πολιτική αυτή υποσκάπτει και οποιαδήποτε άλλη πολιτική που εστιάχει στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Επιμένουμε ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα παννατικό κίνημα με κυρίαρχο στόχο το αίτημα για άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής της Φυλής και των εγκαταστάσεων που λειτουργούν μέσα σε αυτή και την αποτροπή εγκατάστασης τεχνολογιών καύσης. Οποιαδήποτε δράση αναπτυχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να στοχεύει στο κυρίαρχο αίτημα που δεν μπορεί να είναι άλλο από το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής των Άνω Λιοσίων. Η ανάπτυξη κινημάτων στις γειτονιές της Αττικής πρέπει να αναδεικνύει τα αντικειμενικά αίτια του προβλήματος, τις πολιτικές που συντέλεσαν στη διόγκωσή του, το ξεσκέπασμα των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που καθορίζουν τις πολιτικές αυτές. Ο αγώνας στην Αττική μπορεί να είναι η συνέχιση του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Με κινητοποίηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας η οποία και πλήττεται άμεσα όχι μόνο από τις πολιτικές για την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και από τις πολιτικές του μνημονίου και των συνεχιζόμενων αντεργατικών μέτρων.
Πιστεύουμε ότι η προτεινόμενη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να γίνει όταν θα έχουν αναπτυχθεί πραγματικά κινήματα στην Αττική. Ας δώσουμε τις δυνάμεις μας λοιπόν για την ανάπτυξη κινημάτων γειτονιάς και στη συνέχεια μέσω ενός πραγματικού συντονισμού ας σχεδιάσουμε ενιαία δράση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κινητοποίηση στο περιφερειακό συμβούλιο όταν θα συζητείται η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.
Ας κάνουμε κέντρο του αγώνα την Φυλή. Για να πετύχουμε ότι απαιτούμε! Ξεκινάμε την Κυριακή 29/5 από την πλατεία Ηρώων Άνω Λιοσίων δίνοντας δυναμικό παρών και απάντηση.

Φυλή 26/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου