Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Συναυλία Διαμαρτυρίας


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώσαμε την Δευτέρα το βράδυ στην Πλατεία Ηρώων Άνω Λιοσίων. Έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας η οποία φαίνεται να παίρνει την σκυτάλη των αγώνων ενάντια στο έγκλημα που όχι μόνο συνεχίζεται αλλά θα γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο μετά από την δημιουργία των εργοστασίων καύσης.
Το άνοιγμα της συναυλίας έγινε από δύο τοπικά νεανικά συγροτήματα τα οποία ξεσήκωσαν με τη μουσική τους τη νεολαία και όχι μόνο.

Στη συνέχεια μέσα από ολιγόλεπτη ομιλία μέλους της επιτροπής αγώνα καταγγέλθηκαν τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής Φυλής και ο εμπαιγμός που επιχειρήθηκε μέσα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/4/2011 όπου κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η "απομάκρυνση" της χωματερής λόγω κορεσμού σε 2,5 χρόνια. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που στήριξαν την απόφαση αυτή μας λένε συνειδητά ψέματα, γιατί:
  1. Αυτό που θα κορεστεί σε 2,5 χρόνια είναι το πρώτο κύτταρο από τα 5-6 που προβλέπεται να δημιουργηθούν στην Α' φάση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Ήδη οι εργασίες για το 2ο κύτταρο έχουν σχεδόν τελειώσει. Όποιος επισκεφτεί αυτή τη στιγμή τη χωματερή θα διαπιστώσει οτι μια τεράστια τρύπα έχει ήδη διανοιχτεί και οι εργασίες κατασκευής βρίσκονται στη φάση στρωσίματος των μεμβρανών συγκράτησης των υγρών. Σε λίγο διάστημα θα είναι έτοιμο να δέχεται σκουπίδια.
  2. Οι περιββαλοντικές μελέτες (τις οποίες έχουμε στα χέρια μας) απεικονίζουν τα εργοστάσια καύσης που θα κατασκευαστούν. Φαίνεται καθαρά η πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε δημιουργία εργοστασίων βιοξήρανσης. Είναι μάλιστα τόσο αποφασισμένοι όπου έχουν εξαφανίσει από τον χάρτη τον οικισμό Γεννηματά και ένα μεγάλο κομμάτι της Ζωφριάς. Γιατί άραγε; Γιατί η χωροθέτηση των εργοστασίων συζητιέται να είναι έξω και δίπλα στα όρια της υπάρχουσας χωματερής, σε απόσταση αναπνοής από σπίτια και ανθρώπους.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι συνένοχη στο έγκλημα που σχεδιάζεται. Όχι μόνο δεν θέλει να κλείσει η χωματερή αλλά παζαρεύει και τη συμμετοχή της στα Διοικητικά Συμβούλια των εργοστασίων που θα φτιαχτούν. Ζητάει ουσιαστικά την ανταλλαγή της υγείας μας και του περιβάλλοντος με χρήματα, τα οποία και αυτά θα καταλήξουν στις ίδιες τσέπες που κατέληγαν χρόνια τώρα. Αναρωτιόμαστε που είναι η περίφημη ανάπτυξη ως αποτέλεσμα ύπαρξης της χωματερής όταν δρόμοι δεν υπάρχουν ενώ απουσιάζουν βασικές υποδομές από το Δήμο μας; Πως είναι δυνατόν ο Δήμος Φυλής να φιγουράρει στη λίστα των πιο χρεωμένων Δήμων της Ελλάδας όταν τα χρήματα έκαναν χορό χρόνια τώρα;

Νομίζουμε οτι δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας διοικούν. Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δημοτική Αρχή συνεχίζουν και βάζουν πλάτη στην προώθηση των οικονομικών συμφερόντων των εργολάβων που συμμετέχουν στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτοί έχουν επιλέξει στρατόπεδο, με τα οικονομικά συμφέροντα απέναντί μας. Γι'αυτούς είμαστε "ψηφοφόροι" όπου κάθε τέσσερα χρόνια μας εκβιάζουν και εμείς τους παραχωρούμε την διοίκηση του τόπου. Μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά ας αποφασίσουμε άμεσα και δημοκρατικά οτι η ζωή μας ανήκει, οτι θα μας βρουν απέναντι σε ότι σχεδιάζουν, ότι θα συγκρουστούμε και στο τέλος θα κερδίσουμε, όλοι μαζί ενωμένοι.


Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε το συγκρότημα Τρίτη Εποχή όπου με τη μουσική του και το πάθος του μας χάρισε ένα όμορφο αγωνιστικό βράδυ.

Παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα Γραμματικού και Καματερού, καθώς και νεολαίοι από την πρωτοβουλία νεοαλαίας για την συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Νεολαίας του τόπου μας.

Η εκδήλωση έκλεισε αφήνοντας ισχυρή παρακαταθήκη οτι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος. Απέναντι στις ταξικές πολιτικές τους, όπου οι χωματερές γίνονται δίπλα σε σπίτια εργαζομένων αλλά ποτέ στην Εκάλη ή το Κολωνάκι, απαντάμε πολιτικά και ενωμένοι. Είναι υποχρέωση που έχουμε απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στα παιδιά μας, να ζούμε με αξιοπρέπεια και με υγεία σ'ένα καθαρό περιβάλλον. Μας καθοδηγούν τα όνειρά μας για μια καλύτερη ζωή τα οποία πρέπει να γίνουν εφιάλτες σ'όλους αυτούς που μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου