Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας


   ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΗΣ για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής
epitropi-fylis.blogspot.com, epitropi.fylis@gmail.com
ΕΛΜΕ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής


Κάλεσμα αγώνα
για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής

Δ. Μπουραΐμης (Δήμαρχος Φυλής): «Απαιτούμε την άμεση εκτέλεση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού και τη συμμετοχή του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της αναδόχου εταιρείας» (Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου, 31/3/2011).

Η. Λιακόπουλος (Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής): «Θα εφαρμοστεί ο Περιφερειακός Σχεδιασμός» (Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, 2/6/2011).

Π. Κουκουλόπουλος (Υφυπουργός Εσωτερικών): «Η διαχείριση των απορριμμάτων θα δοθεί σε ιδιώτες και η χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής δεν θα κλείσει εφ’όρου ζωής». (MEGA, 14/10/2011).

Ξεκάθαροι έως και κυνικοί όπως φαίνεται είναι οι αρμόδιοι εκ μέρους της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας και της κυβέρνησης για το ζήτημα της διαχείρισης των  απορριμμάτων.
Η Κυβέρνηση ήδη προχωράει στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού επιταχύνοντας τις διαδικασίες έτσι ώστε τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2014, που για την περιοχή μας προβλέπει: α) Τη συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων – Φυλής τουλάχιστον μέχρι το 2040, β) Τη δημιουργία δύο νέων εργοστασίων καύσης. Επί  πλέον σχεδιάζει άμεσα τη δημοπράτηση δύο νέων εγκληματικών έργων. 1) Τη δημιουργία νέου κυττάρου στη Φυλή για την απόθεση στάχτης από καύση νοσοκομειακών αποβλήτων και β) Την μεταφορά λυματολάσπης από τον Δήμο Πόρου.
Δεν τους αρκεί που η ζωή μας έχει γίνει ήδη κόλαση από τη γενικότερη επίθεση που δεχόμαστε λόγω της δικής τους οικονομικής κρίσης. Οι κάτοικοι της περιοχής μας εκτός της φτώχειας , της ανεργίας, της μείωσης μισθών και συντάξεων, της πλήρους υποβάθμισης της παιδείας και κάθε είδους κοινωνικής παροχής, εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, που θα υποστούμε από την ολοκληρωτική επίθεση της σύγχρονης βαρβαρότητας, θα πρέπει επιπλέον να υποστούμε τις ασθένειες, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τον θάνατο. Μας θέλουν ξεπουλημένους και υποταγμένους. Αν αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουν, ΔΝΤ, ΕΕ, κυβέρνηση, δημοτικές αρχές και κεφάλαιο, εμείς τι απαντάμε; Θα τους αφήσουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση;
Είναι υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στα παιδιά μας να αντισταθούμε, να εξεγερθούμε και να νικήσουμε.
Άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής!
Κανένα εργοστάσιο καύσης στη περιοχή μας!
Κανένας ιδιώτης στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ανατροπή του περιφερειακού σχεδιασμού!
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
την Κυριακή 13/11/2011, 11:00,
Πλατεία Ηρώων Άνω Λιοσίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου