Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ και … ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

1/7/2013

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής της Τετάρτης 26/6, μετά από παρέμβαση της Επιτροπής μας αλλά και την στήριξη του δημοτικού συμβούλου κ. Τσιουμπρή, το ψήφισμα ενάντια στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης. Ύστερα από την εισήγηση που έγινε από μέλος της επιτροπής μας, το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή πρώτη ΝΙΚΗ των συμπολιτών στο Δήμο μας την οποία πετύχαμε με τις αντιδράσεις όλων. 

Η Επιτροπής Αγώνα καλεί ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ... : 

  • Η αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής πάρθηκε κάτω από την αντίδραση των πολιτών που υπέγραψαν στο ψήφισμα που διακινήθηκε. 
  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί η απόφαση αυτή από την διοίκηση του Δήμου για να διαπραγματευτεί περισσότερα αντισταθμιστικά «οφέλη» συναινώντας στην συνέχιση λειτουργίας της χωματερής και την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων. 
  • Πρέπει ΤΩΡΑ να κλείσει οριστικά το ζήτημα με σαφή αρνητική απόφαση από την Περιφέρεια. 

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας να συνεχίσουμε την μαζική αντίδραση ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργολάβων για την διαιώνιση της υποβάθμισης της περιοχής μας. 

Απαιτούμε: 

  • Άμεση και μονομερή καταγγελία των Συμβάσεων αντισταθμιστικών χρηματικών οφελών προς τον πρώην Δήμο Άνω Λιοσίων και τον σημερινό Δήμο Φυλής. 
  • Ανατροπή του υφιστάμενου Π.Ε.Σ.Δ.Α. και εφαρμογή νέου με μοναδικό κριτήριο το κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμφέρον. 
  • Εδώ και τώρα πρόληψη-μείωση των απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση, παράλληλα με το άμεσο, οριστικό και αμετάκλητο κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων – Φυλής και την απομάκρυνση κάθε ρυπογόνας δραστηριότητας εντός και εκτός του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου