Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΦΥΛΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2035.


       Η Ρένα Δούρου συνεχίζει να γεμίζει με σκουπίδια τους υπάρχοντες λάκκους Β3-Β6 στην Β΄ φάση της καρκινοχωματερής Άνω Λιοσιων - Φυλής, μετά το γέμισμα της Α΄ φάσης, εφαρμόζοντας πιστά την Περιβαλλοντική Μελέτη του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου του Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) η έγκριση της οποίας φέρει τον αριθμό πρωτ.:195120/05-01-2011 και τον αριθμό ανάρτησης στο σύστημα «Διαύγεια» ΑΔΑ: 4Α9Ξ0-Ψ και έχει γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (Ε.Υ.ΠΕ.) της Γενικής Διευθύνσεως Περιβάλλοντος του ΥΠ.Ε.Κ.Α..
Σύμφωνα με αυτή την μελέτη, όπως φαίνεται παρακάτω, ο Χ.Υ.Τ.Α. ΦΥΛΗΣ ή ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ανάλογα με τις ποσότητες των σκουπιδιών που θάβονται στους υπάρχοντες λάκκους Β3-Β6 της Β΄ φάσης, ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2035.



2 σχόλια:

  1. 1. Για να σταματήσει η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής πρέπει να πειστούν οι υπόλοιποι δήμοι να αναλάβουν τη διαχείριση των δικών τους απορριμάτων. Ως εκ τούτου , χρειάζεται συλλογική συνείδηση να αναλάβουν οι δήμαρχοι αλλά και οι δημότες τις ευθύνες τους. Έχουν προχωρήσει τα Τοπικά Σχέδια Απορριμάτων, το θέμα είναι να υλοποιηθούν.

    2.Οι αποφάσεις στην Περιφέρεια παίρνονται συλλογικά και δημοκρατικά, και όχι μόνο από την κυρία Δούρου, όπως το θέτεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Δέσποινα Π.
    1/Το σύνολο των ΤΣΔΑ των Δήμων είναι απογοητευτικό καθώς βασίζονται στην λειτουργία των κεντρικών (υπαρχόντων -Φυλή....και προς δημιουργία πχ. Γραμματικό)
    2/ Ακόμα και αν πάρουν χρήματα για ''εργα τοπικής διαχείρισης'' δεν πρόκειται να έχουν σημαντικό αποτέλεσμα στην μείωση των '' προς Φυλή'' σύμμεικτων(είναι μόνα για να φανε κάποια λεφτά οι δήμοι από το ΕΣΠΑ)
    3/ ΈΧΕΙς ΔΙΑΒΆΣΕΙ ΤΟ ΤΣΔΑ μΑΡΑΘΏΝΑ???!!!
    4/ Η μόνη λύση είναι η ΕΞΑΓΩΓΗ του σύμμεικτου σε ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ κενντρικές εγκαταστάσεις.......το μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτά που θα λυθούν θα είναι η απαλλαγή από την ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΙΚΤΩΝ και τηη διαφθορα - διαπλοκή που δημιουργείται(ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΊ, ΠΡΩΣΥΝΑΤ....κ.ο.κ.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή