Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Την Πέμπτη 2/6 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της περιφέρειάς μας. Ήταν όλοι εκεί, ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Ηλίας Λιακόπουλος, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Μπουραΐμης, άλλοι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από Δήμους της Αττικής. Αλλά κύρια ήταν εκεί οι κάτοικοι του Δήμου μας μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Φυλής αλλά και άλλων συλλόγων και φορέων του Δήμου μας. Έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η παρουσία μας στη συνεδρίαση αφού υπήρχαν δυνάμεις ΜΑΤ οι οποίες είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου. Δεν μπόρεσαν να μας κρατήσουν έξω. Μπήκαμε στο κτήριο αποφασισμένοι να μιλήσουμε. Η αγανάκτηση μεγάλη η οποία ενώθηκε με την αγανάκτηση από την Κερατέα και το Γραμματικό για το έγκλημα της καύσης που σχεδιάζεται και αφορά όλη την Αττική.
Από τις ομιλίες σημειώσαμε τα κύρια σημεία:
Γιάννης Σγουρός:
Ανακοίνωσε με στόμφο την απόφαση της κυβέρνησης να επιταχυνθεί η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού μέχρι τέλος του έτους, χωρίς παρεκλίσεις.
Ηλίας Λιακόπουλος:
  1. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει ΑΜΕΣΑ τον Περιφερειακό Σχεδιασμό του 2003 χωρίς καθυστερήσεις και διαφοροποιήσεις, χωρίς να δείχνει πρόθυμη να ακούσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και τις εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης των απορριμμάτων φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
  2. Ακούσαμε οτι στο Γραμματικό τα έργα έχουν προχωρήσει σε σημείο που να θεωρείται πλέον "τελειωμένη υπόθεση" και οτι ο αγώνας της Κερατέας επέφερε τελικά θετικά αποτελέσματα... Ποια είναι αυτά; Την αποδοχή από την Δημοτική Αρχή του εργοστασίου καύσης και του Περιφερειακού Σχεδιασμού σε πείσμα του αγώνα των κατοίκων...
  3. Ανακοίνωσε οτι τα έργα υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού στη Φυλή ξεκίνησαν και ήδη συντελούνται "βαριές εκβαθύνσεις" μέσα στη χωματερή.
Απόσπασμα από την ομιλία του εδώ.
Δημήτρης Μπουραΐμης:
Ανέφερε με στόμφο οτι "οτιδήποτε σκέφτονται για το μέλλον δεν έχει σχέση με την περιοχή". Ούτε λέξη όμως για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δήθεν αποχώρηση της χωματερής. Δεν τόλμησε καν να καταγγείλει τον Περιφερειακό Σχειασμό ούτε στο κομμάτι που αφορά τη Φυλή, όπως επέμενε στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Επιτροπή Αγώνα Φυλής:
Μετά από πολύωρη αναμονή και αφού ο κόσμος είχε αρχίσει να φεύγει τοποθετήθηκε και η Επιτροπή Αγώνα Φυλής με εκπρόσωπό της, καταθέτοντας το ψήφισμα της Ανοιχτής Συνέλευσης. Απόσπασμα από την ομιλία εδώ.
Συμπερασματικά:

Η Δημοτική Αρχή Φυλής και ο Περιφερειάρχης έχουν συμπαραταχθεί στο πλευρό της κυβέρνησης ενάντια στη θέληση των κατοίκων. Ο αγώνας πρέπει να ενταθεί. Για να αποτρέψουμε το έγκλημα που σχεδιάζουν.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ :
  • Άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής, εδώ και τώρα,
  • Κανένα εργοστάσιο καύσης,
  • Ανατροπή του περιφερεικού σχεδιασμού.
Καλούμε όλους τους κατοίκους, συλλόγους και φορείς να ξεσηκωθούν και να συμμετέχουν στις συνελεύσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στις γειτονιές του Δήμου για την συγκρότηση επιτροπών αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου