Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Απάντηση σε δημοσίευμα της Δυτικής Όχθης

Η απάντηση της Επιτροπής Αγώνα Φυλής στον ανώνυμο «νερόφις» συντάκτη του άρθρου «ΕΠΙ ΤΗΣ...(ΩΧ!!!)ΘΗΣ» στο φύλλο με αρ. 153 της εφημερίδος «Δυτική Όχθη» της 08-06-2011.
        
«ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ!!!!!»

Ø  Μέχρι σήμερα, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα δείχνει ότι είναι ζήτημα καθαρά πολιτικό και ταξικό. Για όλη την Αττική, από το 1960 περίπου, η κεντρική εξουσία προάγει την παραγωγή, την αποκομιδή, την μεταφορά και την απόρριψη των ανακατωμένων-σύμμεικτων σκουπιδιών στην χωματερή των Άνω Λιοσιων-Φυλής. Εδώ η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την κεντρική κρατική διοίκηση θεωρούσαν ότι «οι φτωχοί μεροκαματιάρηδες» κάτοικοι του Δήμου Φυλής και των γύρω Δήμων όχι μόνο είναι «χαζοί» αλλά και «άν τους ρίξεις ένα ξεροκόμματο, αυτοί είναι έτοιμοι να το αρπάξουν και να σου πούν και ευχαριστώ!»
Σήμερα το 2011, οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής και των γύρω Δήμων αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνος (Γραμματικό κ.ά.) και οι κάτοικοι του Δήμου της Λαυρεωτικής (Κερατέα κ. ά.) αλλά και άλλων Δήμων της Ελλάδος προσανατολίζονται και διεκδικούν αποκεντρωμένη, σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων με κύρια χαρακτηριστικά :

1.      Την πρόληψη μη δημιουργίας σκουπιδιών,
2.      Την διαλογή των σκουπιδιών εκεί που παράγονται (σπίτια, εργοστάσια, σχολεία, κλπ),
3.      Την παραγωγή λιπάσματος από τα υπολείμματα των τροφών πάλι εκεί που παράγοντα,
4.      Την απαγόρευση της χρήσης πλαστικών συσκευασιών και υλικών σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας, Επικράτειας,
5.      Επαναχρησιμοποίηση των υλικών πολλές φορές προτού γίνου σκουπίδια,
6.      Ανακύκλωση των υλικών που τελικά γίνονται μετά από πολλές χρήσεις σκουπίδια σε εργοστάσια ελεγχόμενα από τους κατοίκους και μόνο,
7.      Ελαχιστοποίηση των υπολλειμάτων από τις παραπάνω διαδικασίες μέχρι πλήρους μηδενισμού τους και σε πρώτη φάση μέχρι να επέλθει ο πλήρης μηδενισμός τους (zero waste) κατασκευή εξ αυτών αδρανών υλικών που χρησιμοποιούνται στα τεχνικά έργα,
8.      Διαχείριση των σκουπιδιών μόνο από τους κατοίκους για τους κατοίκους χωρίς την ανάμειξη ιδιωτών ή δημόσιων εργολάβων.

Παρ΄ όλα αυτά οι τοπικές αυτοδιοικήσεις σε συνεργασία με την κεντρική κρατική διοίκηση, εφαρμόζοντας τον παλιό και προσβλητικό, ταξικό συλλογισμό «του χαζού μεροκαματιάρη», συνεχίζουν να θεωρούν ότι πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής και των γύρω Δήμων αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνος (Γραμματικό κ.ά.) και οι κάτοικοι του Δήμου της Λαυρεωτικής (Κερατέα κ. ά.) και άλλων Δήμων της Ελλάδος θα μπορούσαν να δεχθούν στον τόπο τους την ύπαρξη ή την κατασκευή νέων χωματερών και εργοστασίων καύσης ανακατωμένων-σύμμεικτων σκουπιδιών, προκειμένου να κερδίζουν οι χορηγοί και οι ημέτεροι εργολάβοι.
Επίσης στα πλαίσια των πολιτικών και ταξικών σκοπιμοτήτων αλλά και μέσω της πολιτικής «του διαίρει και βασίλευε», ο πρώην δήμαρχος της Κερατέας κου Σταύρου Ιατρού υποχρεώθηκε από την κεντρική κρατική διοίκηση να στέλνει τα ανακατωμένα-σύμμεικτα σκουπίδια του δήμου του στην χωματερή των Άνω Λιοσιων-Φυλής, από την 15η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ μέχρι εκείνη την ημέρα τα απέρριπτε στην χωματερή που είχε στον δήμο του.
Να λοιπόν γιατί εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής χειροκροτήσαμε τον λόγο του πρώην δημάρχου της Κερατέας κου Σταύρου Ιατρού στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 02-06-2011, ο οποίος συντάσσεται με τα ανωτέρω περιγραφόμενα (1-8) και ζητεί να αποτινάξουμε τον κοινωνικό στιγματισμό και τον θάνατο στον οποίο έχουν καταδικάσει ολόκληρες γενιές κατοίκων του Δήμου Φυλής και των γύρω Δήμων, όλοι όσοι διοίκησαν τοπικά τον Δήμο της Φυλής σε συνεργασία με την κεντρική κρατική διοίκηση.
Σε αντίθεση με την προσπάθεια που κάνουν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις (Δημήτριος Μπουραΐμης-δήμαρχος Φυλής, Ιορδάνης Λουΐζος-δήμαρχος Μαραθώνα, Κωνσταντίνος Λεβαντής-δήμαρχος Λαυρεωτικής), δηλ. ο μέν Δημήτριος Μπουραΐμης-δήμαρχος Φυλής να μας ξεγελάσει και να μας διατηρήσει την χωματερή των Άνω Λιοσιων-Φυλής και να κατασκευάσει και εργοστάσια καύσης ανακατωμένων-σύμμεικτων σκουπιδιών στα οποία ο δήμαρχος Φυλής ζητεί από τον πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου να είναι και συμμέτοχος στην διοίκηση των εργοστασίων του θανάτου (βλέπε Μπουραΐμης, επιστολή 30-03-2011 προς τον πρωθυπουργό) και οι δε Ιορδάνης Λουΐζος-δήμαρχος Μαραθώνα, Κωνσταντίνος Λεβαντής-δήμαρχος Λαυρεωτικής να  ξεγελάσουν τις τοπικές κοινωνίες τους και να κατασκευάσουν νέες χωματερές  και εργοστάσια καύσης ανακατωμένων-σύμμεικτων σκουπιδιών (βλέπε Λουΐζος, συνάντηση με την υπουργό περιβάλλοντος Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη που της ζητεί «αμέριστη στήριξη» για να κατασκευάσει την χωματερή και το εργοστάσιο καύσης και βλέπε Λεβαντής που αφού πρόδωσε τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Λαυρεωτικής, συνέπραξε με την κρατική διοίκηση και με απόφαση που έλαβε η παράταξή του στον Δήμο της Λαυρεωτικής, ζητεί από  την υπουργό περιβάλλοντος Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη, να γίνει τελικά η χωματερή και το εργοστάσιο καύσεως απορριμμάτων στον τόπο του).
Και όλα αυτά προκειμένου να κερδίζουν οι χορηγοί και οι ημέτεροι εργολάβοι.

Εάν η «τρόικα της αυτοδιοίκησης στην Αττική», (δηλαδή Μπουραΐμης-δήμαρχος Φυλής, Λουΐζος-δήμαρχος Μαραθώνος, Λεβαντής-δήμαρχος Λαυρεωτικής) δεν έφεραν το προσωπείο του Ιανού και πίστευαν όπως διατείνονται στα ανωτέρω περιγραφόμενα (1 έως 8):

9.      Γιατί δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες που απιτούνται για την εφαρμογή όλων όσων περιγράφονται;
10.  Γιατί δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει την δυναμική ενημέρωση και παρέμβασή τους στους Δήμους της Αττικής ώστε όλοι πλέον να καταλάβουν ότι η επί πενήντα έτη χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής κλείνει οριστικά και αμετάκλητα μαζί με τις εγκαταστάσεις της μέσα και γύρω από αυτή και ότι πρέπει να κανονίσουν την διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων τους;

Ø  Εμείς οι κάτοικοι της Φυλής, της Πετρούπολης, του Καματερού-Αγίων Αναργύρων αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα (Γραμματικό κ.ά.) και οι κάτοικοι του Δήμου της Λαυρεωτικής (Κερατέα κ. ά.) και άλλων Δήμων της Ελλάδος αγωνιζόμαστε για την διαφύλαξη του αγώνα μας «ως κόρην οφθαλμού» από αποιαδήποτε «καπελώματα» από όπου κι αν προέρχονται. Γνωρίζουμε την πολιτική σας του «διαίρει και βασίλευε» πολύ καλά και προσπαθούμε να την γυρίσουμε εναντίον σας με κάθε μέσο. Το κίνημά μος είναι πολιτικοποιημένο γιατί οι αποφάσεις σας είναι πολιτικές. Ο αγώνας μας είναι υπερκομματικός γιατί οι επιπτώσεις της χωματερής στην υγεία μας δεν έχουν κομματικό χρώμα.
 
Γράφετε ότι με το κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής θα οδηγηθούμε σε γενικότερη αποσταθεροποίηση. Από πού προκύπτει και τι εννοείται;

Ø  Εμείς οι κάτοικοι της Φυλής, της Πετρούπολης, του Καματερού-Αγίων Αναργύρων αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνος (Γραμματικό κ.ά.) και οι κάτοικοι του Δήμου της Λαυρεωτικής (Κερατέα κ. ά.) και άλλων Δήμων της Ελλάδος προσπαθούμε να πείσουμε τις Δημοτικές Αρχές σε όλη την Ελλάδα ώστε να αρχίσουν να εφαρμόζουν άμεσα τα ανωτέρω περιγραφόμενα (1 έως 8) σε αντίθεση με τους περισσότερους δημάρχους και δημοτικές αρχές που έως τώρα «αγρόν ηγόρασαν». Προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η συντονισμένη παρέμβαση μελών από τις Επιτροπές Αγώνος της Φυλής, της Πετρούπολης, του Καματερού-Αγίων Αναργύρων με ερωτήματα που έχουν υποβάλει στους δημάρχους τους σχετικά με την άμεση διαχείριση των απορριμμάτων τους.
Μάλιστα ο δήμαρχος Καματερού-Αγίων Αναργύρων κ. Σαράντης μας είπε ότι θα ρωτήσει τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό και θα τότε θα μας απαντήσει. Η ερώτηση του έγινε στις 03-03-2011 και ακόμη να μας απαντήσει παρά τις συνεχείς πιέσεις μας. Η απάντηση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής της Πετρούπολης βρίσκεται μάλλον εις τα αζήτητα.

Ø  Εμείς οι κάτοικοι του οικισμού «Γεννηματά ΙΙ» αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Φυλής, της Πετρούπολης, του Καματερού-Αγίων Αναργύρων αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνος (Γραμματικό κ.ά.) και οι κάτοικοι του Δήμου της Λαυρεωτικής (Κερατέα κ. ά.) και άλλων Δήμων της Ελλάδος

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø  Το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής και των εγκαταστάσεων που λειτουργούν μέσα και γύρω από τον χώρο της, εδώ και τώρα,
Ø  Την περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου και της ευρύτερης περιοχής της χωματερής,
Ø  Την ανατροπή του υπάρχοντος περιφερειακού σχεδιασμού.
Ø  Καμμία εγκατάσταση εργοστασίων βιοξήρανσης και καύσης απορριμμάτων, οποιασδήποτε τεχνολογίας,
Ø  Την άμεση διαχείριση των απορριμμάτων όλης της Αττικής αλλά και όλης της χώρας σύμφωνα με τα ανωτέρω περιγραφόμενα (1) έως (8).
              
ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

στα ανωτέρω περιγραφόμενα ερωτήματα (9 έως 10) αλλά και:

·         Στο ερώτημα της κατασκευής του οικισμού «Γεννηματά ΙΙ»  σε απόσταση βολής θανάτου, δηλαδή «δύο βήματα» από την μεγαλύτερη χωματερή του κόσμου, της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής που ακόμη και η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητος Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου και οι άλλοι διαπλεκόμενοι δεν θέλουν να την κλείσουν αλλά θέλουν να την διατηρήσουν με την μόνη διαφορά να δέχεται λιγότερα σκουπίδια!

Επιτροπή Αγώνα Φυλής
23/6/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου