Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση

Επιδόθηκαν την Τετάρτη  24/4 στο Δήμο Φυλής οι πρώτες 1261 υπογραφές ενάντια στην κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας στο ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων. Καλούμε τον λαό της Φυλής να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση έτσι ώστε να επιβάλουμε με την παρουσία μας την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αρνητική απόφαση και να κλείσει άμεσα το ζήτημα. Δεν υποχωρούμε εάν δεν δικαιωθούμε! Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.


Φυλή 24-4-2013

Προς : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Φυλής


Θέμα : Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας

Εμείς που υπογράψαμε το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα Φυλής απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε συζήτηση, να απορριφθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και να μην επιτραπεί σε καμιά περίπτωση η αδειοδότηση της μονάδας καύσης βιομάζας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων, μόλις «0» μέτρα από την περιοχή της Ζωφριάς και του Τσουκλιδίου.
  • Δεν θέλουμε ακόμα μία ρυπογόνο βιομηχανία (αυξημένους αέριους ρύπους, επικίνδυνο ίζημα, ρύπανση υπόγειων υδάτων κλπ) στην ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή της Φυλής στην οποία η υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων έχει πληγεί ανεπανόρθωτα (Χωματερή Άνω Λιοσίων – Φυλής, Eργοστάσια Mηχανικής Aνακύκλωσης και Kομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Ι και ΙΙ, Εργοστάσιο Καύσης Νοσοκομειακών και Ιατρικών Αποβλήτων, δύο εργοστάσια καύσης του βιοαερίου των απορριμμάτων, Εργοστάσιο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΜΔΑΥ), εγκαταστάσεις του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), τα δύο νέα σχεδιαζόμενα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων, κολώνες υπερυψηλής τάσης, αμαξοστάσιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, στρατόπεδα, κλπ).
  • Δεν θα αφήσουμε να ανοίξει από την πίσω πόρτα η καύση των σκουπιδιών ή της λυματολάσπης (άλλες μορφές βιομάζας), όταν οι τεράστιες καλλιέργειες για την καύσιμη ύλη αποδειχθούν παραμύθι καθώς όλες οι προτάσεις για την κατασκευή των εργοστασίων τα τοποθετούν δίπλα σε χωματερές σκουπιδιών και όχι δίπλα στις περιοχές που θα φυτεύεται η καύσιμη ύλη. 
  • Η ενέργεια και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικά αγαθά και δεν θέλουμε να γίνουν πεδίο για κέρδος από τους ιδιώτες. 
  • Δεν θα επιτρέψουμε μαζί με την υποβάθμιση της εργασίας και του επιπέδου ζωής μας να καταστραφεί και η υγεία και το περιβάλλον σε όφελος ιδιωτικών συμφερόντων που κρύβονται από πίσω.
Δεν συμφωνούμε στην κατασκευή ενός έργου από το οποίο ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ αλλά αντίθετα θα χάσει από την ποιότητα ζωής του.

Απαιτούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φυλής, άμεσα, να πάρει κατηγορηματική αρνητική απόφαση και να κλείσει το ζήτημα.

Σας παραδίνουμε τις υπογραφές 1261 συμπολιτών μας και απαιτούμε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 6 της απόφασης 16852/6-4-2011 του Υπουργού Εσωτερικών : «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ` αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου