Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Απρίλης 2013 Μήνας Προειδοποιητικής Λαϊκής Στάσης Πληρωμών

laiki stasi pliromon 50χ70


Εμείς είμαστε


… οι 2.500.000 άνθρωποι που ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
… οι 1.600.000 άνεργοι που καθημερινά αυξανόμαστε
… οι 1.000.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα
όλοι όσοι έχουμε υποστεί μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρι και 40%
… τα 300.000 νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα και οι εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς θέρμανση
… οι 160.000 που μας έκλεισαν τα μαγαζιά μας.
… οι 3.500 οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν
… οι χιλιάδες άνθρωποι που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις των δανείων μας
… οι 2.500.000 που χρωστάμε κάτω από 5.000 ευρώ και μας απειλούν με φυλακή, γιατί προτιμήσαμε να αγοράσουμε το φαγητό των παιδιών μας, παρά να πληρώσουμε τους φόρους


Αυτοί είναι

… οι εφοπλιστές με τις 58 φοροαπαλλαγές και το 4% φόρο εισοδήματος που κέρδισαν τόσα ώστε μόνο το πρώτο 2μηνο του 2013 απέκτησαν 46 νέα πλοία, που αντιπροσωπεύουν το 20% σε αξία των αγοραπωλησιών πλοίων που έγιναν παγκόσμια.

… οι βιομήχανοι που πληρώνουν συνολικά 5 φορές λιγότερους φόρους από ότι όλοι εμείς, ενώ οι 500 πιο μεγάλες βιομηχανίες δήλωσαν αύξηση καθαρών κερδών για το 2011 κατά 18,2% φθάνοντας στα 1,6 δισ. και από αυτές 175 είναι εταιρείες τροφίμων.

… οι τράπεζες που έχουν χρηματοδοτηθεί με 250 δισ. από το κράτος (δηλαδή από εμάς) τα τελευταία 2,5 χρόνια

… το κατασκευαστικό κεφάλαιο που κερδοσκοπεί με τα διόδια στους δρόμους.

… όλοι όσοι έβγαλαν δισ. ευρώ σε καταθέσεις στο εξωτερικό (λίστες Λαγκάρντ και πολλές ακόμα)

η τρικομματική κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. που εξυπηρετούν τους παραπάνω.

Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν μας οδηγήσουν σε ολοκληρωτική πείνα και εξαθλίωση. Τέρμα πια η θλίψη, η μοιρολατρία, η παθητική στάση απέναντι στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας και το μέλλον.

Ήρθε ο καιρός να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, κύβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται. Ήρθε ο καιρός να στείλουμε το μήνυμα:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΩΣ ΕΔΩ!

Οι προπαγανδιστές μάς λένε πως πρέπει να υπομένουμε τις θυσίες, το πετσόκομα μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, προκειμένου να πάρουμε τις δόσεις των δανείων, γιατί μόνο με αυτές μπορεί το κράτος να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Η αλήθεια, βάσει των στοιχείων τους, είναι πως τα έσοδα του κράτους αρκούν να πληρώνονται μισθοί, συντάξεις αλλά και όλες οι κοινωνικές δαπάνες σε μεγέθη του 2009.

Μας λένε ότι με αυτά τα μέτρα θα μειωθεί το χρέος. Η αλήθεια, όμως, είναι, βάσει των στοιχείων τους, ότι το χρέος αυξάνεται αλματωδώς. Και από 110% του ΑΕΠ το 2009 πήγε σχεδόν στο 200%! Και το 2015, καθώς λένε οι εκθέσεις τους, το χρέος θα φθάσει το 400% του ΑΕΠ και θα οφείλουμε στους τραπεζίτες 500 δισ. μετά από τόσα μέτρα και περικοπές! Το πετσόκομα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν εξυπηρετεί το χρέος, αλλά τους εργοδότες που τσεπώνουν τη διαφορά. Μας λένε ότι έτσι έρχεται η «ανάπτυξη», αλλά εμείς βλέπουμε να αυξάνεται η μετανάστευση των νέων.

Η φτωχοποίησή μας είναι μεθοδευμένη με απώτερο στόχο να αυξήσουν τα κέρδη τους, μειώνοντας συνεχώς τους μισθούς, αυξάνοντας τις τιμές των αγαθών, αρπάζοντας τον κοινωνικό πλούτο. Οι τράπεζες με την τοκογλυφία τους, το κράτος με τη φοροληστεία ολοκληρώνουν το έγκλημα: στοχεύουν ακόμα και τα σπίτια μας!

- Εμείς που δεν μπορούμε ή δυσκολευόμαστε να πληρώνουμε τους φόρους, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και τραπεζών, γιατί δεν έχουμε.

- Εμείς που διαφωνούμε με αυτή την πολιτική και θέλουμε να δηλώσουμε την αντίθεση και τη διαμαρτυρία μας.

Όλοι εμείς μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα των λαϊκών διαθέσεων με την προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλη. Να μετατραπεί η μέχρι τώρα παθητική αδυναμία πληρωμής του καθένα, σε μαζική, συλλογική, οργανωμένη λαϊκή στάση πληρωμών και σε συνδυασμό με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες και τα τοπικά κινήματα αντίστασης μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη! Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν. Μας φοβούνται, φοβούνται την γενικευμένη εξέγερση, φοβούνται τον εχθρό λαό.

Δεν φοβόμαστε με την παραπληροφόρηση και δεν υποκύπτουμε στις απειλές κυβέρνησης και ΜΜΕ για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, σπιτιών ή για ποινικές διώξεις. Ήδη αντιμετωπίσαμε τον εκβιασμό για διακοπή του ρεύματος για μη πληρωμή του χαρατσιού και τους αναγκάσαμε να τον ακυρώσουν. Τα δικαιώματά μας δεν χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.

Με αγώνα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες, στις ΔΕΚΟ. Δεν επιτρέπουμε καμμία κατάσχεση σπιτιού από το κράτος ή τις τράπεζες. Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν αναγνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα χρέη τους στους τοκογλύφους.

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

- ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ.

- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και περιουσία

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ άδικους φόρους και χαράτσια. Δεν πληρώνουμε το χρέος τους

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

· Κατάργηση της φοροληστείας του λαού. Φόροι και όχι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.
· Θέσπιση φοροαπαλλαγών για τα χαμηλά εισόδημα και κατάργησή τους για το κεφάλαιο.
· Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στους μικροεπαγγελματίες
· Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και λαϊκών στρωμάτων.
· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης-φυσικό αέριο για την οικιακή κατανάλωση.
· Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Δωρεάν σε άνεργους και φτωχούς. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος.
· Όχι στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και σπιτιών για χρέη των λαϊκών στρωμάτων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
· Ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν.
· Να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την εφαρμόζουν.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΕ .pdf – ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ και μοιράστε αντίγραφα στη πολυκατοικία, τη γειτονιά, τους συναδέλφους και το χώρο δουλειάς. Να συμβάλουμε όλοι στη διάδοση της δράσης ενάντια στην ισοπέδωση. Μπορούμε να νικήσουμε! – http://denplirono.files.wordpress.com/2013/03/prokirixi-laikistasipliromon.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου