Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Απάντηση στο Ράδιο-Αρβύλα

Στην εκπομπή της 5/3/2013 ένα από τα θέματα της εκπομπής σας ήταν και τα γεγονότα που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής στις 28/2/2013. Είναι προφανές ότι επιλέξατε να σατιρίσετε την επίθεση που δεχτήκαμε από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας τσουβαλιάζοντας μαζί θύτες και θύματα. 

Το βίντεο το οποίο σίγουρα έχετε στα χέρια σας μιλάει από μόνο του. Δικαιολογημένα, ίσως , δεν γνωρίζετε για το τεράστιο πρόβλημα που βιώνουμε οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής αλλά και γύρω Δήμων. Η ύπαρξη και λειτουργία επί πενήντα σχεδόν χρόνια της μοναδικής χωματερής της Αττικής όπου υποδέχεται απορρίμματα και από άλλες περιφέρειες, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υγεία μας, στο περιβάλλον και τελικά στην ποιότητα ζωής μας. Όλες οι δημοτικές διοικήσεις μέχρι τώρα αποδέχονταν την κατάσταση αυτή ταυτιζόμενες με άνωθεν κυβερνητικές πολιτικές, ανταλλάσοντας την σιωπή τους με αντισταθμιστικά «οφέλη». Ο σημερινός Δήμαρχος Φυλής μαζί με τον πρώην Δήμαρχο συνυπέγραψαν για την παραμονή της χωματερής μέχρι το 2024. Επιπλέον με βάση τον υπάρχοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ν.3164/ΠΕΣΔΑ) και την τροποποίησή του το 2006 προβλέπεται στη Φυλή να γίνουν εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων και να δεχόμαστε το 85% των σύμμικτων απορριμμάτων της Αττικής και όχι μόνο, για άλλα 27 χρόνια. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/2/2013 δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση επειδή ως Επιτροπή Αγώνα Φυλής, όλη την περίοδο της δράσης μας, ξεσκεπάζουμε τον εμπαιγμό που γίνεται σε βάρος του λαού της περιοχής από την Κυβέρνηση, την Δημοτική Αρχή, την «αντιπολίτευση», αλλά και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία θα αναλάβουν να κατασκευάσουν και να διαχειριστούν τα νέα έργα. Συντονιζόμαστε με τις Επιτροπές Αγώνα της Κερατέας και του Γραμματικού για την δημιουργία παναττικού κινήματος και την αφύπνιση του λαού της Αττικής ενάντια στα σχέδια για την κατασκευή νέων εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων τα οποία θα είναι σε βάρος της υγείας, του περιβάλλοντος, της ποιότητας της ζωής μας, με παράλληλη εκτίναξη των δημοτικών τελών. 

Σας καλούμε να σκεφτείτε ότι η σάτιρα τότε μόνο έχει αποτέλεσμα όταν στρέφεται ενάντια στην εξουσία και τους τρόπους με τους οποίους διαχειρίζεται τις ζωές μας. Η διακωμώδηση ανθρώπων οι οποίοι προτάσσουν το συλλογικό και ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον και το τσουβάλιασμα τους με αυτούς που αποτελούν την «μαφία» των σκουπιδιών θεωρούμε ότι όχι μόνο μας αδικεί αλλά σε τελική ανάλυση αναπαράγει το ιδεολόγημα «όλοι ίδιοι είναι». Το κίνημα εναντίον της χωματερής δεν έχει άλλη επιλογή από το να φουντώσει και να σταματήσει το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται. Όπως άλλωστε έδειξε ο αγώνας του λαού της Κερατέας αλλά και ο αγώνας στη Χαλκιδική ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, μόνο τότε νικάμε όταν παλεύουμε ενωμένοι. 

Επιτρέψτε μας να θυμίσουμε τέλος ότι ο μεγαλύτερος έλληνας σατιρικός θεατρικός συγγραφέας, ο Αριστοφάνης, σατίριζε τους φιλοπόλεμους πολιτικούς, τους φιλοπόλεμους στρατιωτικούς, τους δημαγωγούς και τους δικαστές. Αντίθετα εξυμνούσε τον απλό πολίτη, όπως για παράδειγμα στην «Ειρήνη» του ο Τρυγαίος φτιάχνει ένα βρωμερό σκαθάρι και προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο. Με μεγάλο κόπο αλλά και πείσμα στο τέλος τα καταφέρνει και η Ειρήνη απελευθερώνεται.

Η Επιτροπή Αγώνα Φυλής είναι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου